ВРЕМЕПЛОВ НА ВЕГЕТА

1959.

Почетоците на Вегета

Благодарение на својот пронаоѓач, Злата Бартл, оваа уникатна композиција од зеленчук и зачини, насловена како Вегета излезе од фабриката на Подравка и стана неопходен додаток на јадењата

1971.

Промена на името

Целосното име на овој познат производ беше "Вегета 40", а во 1971 година се смени во денешното препознатливо име - Вегета

1974.

Сопствена кулинарска емисија

Вегета добива свое кулинарско шоу "Малите тајни на големите мајстори на кујната", со познатите Оливер Млакар и Стево Каранпанџа

1994.

Ново руво на Вегета

Вегета има ново руво и целосно го промени својот изглед

2000.

Вегета Твист

На полиците на продавниците се завртија специјалните додатоци за јадења

2010.

Нова и поприродна Вегета

Грижата за здравата исхрана ја олеснува новиот скапоцен камен во производите на Подравка наречен Вегета Натур

2017.

Нови мириси и вкусови на Вегета

Со воведувањето на монозачините Маестро, Вегета нуди еден цел нов спектар на ароми

2018.

Нова Вегета Натур

Стручњаците на Вегета го унапредија нејзиниот рецепт за уште поприроден и поздрав облик

2019.

Ти креираш Вегета

Низ сите овие години, Вегета остана 100% оригинална. Сега останува на тебе да го креираш нејзиниот нов изглед и да ја направиш 100% своја.

Биди и ти дел од историјата на Вегета.

Ја почитуваме вашата приватност

Нашата веб – страница за да работи правилно и постојано за да ги унапредуваме нашите услуги, користиме колачиња. Во случај да сакате да ја оневозможите употребата на колачиња, некои делови од страницата може да станат недостапни. Прочитајте повеќе во Услови за користење.

Вид на колачиња: Технички, Маркетинг

Поставки